Szukaj
Close this search box.

Zmywarka gastronomiczna UF w zakładzie mięsnym: 5 głównych korzyści

Udostępnij artykuł
Kobieta pracująca w zakładzie mięsnym - taniezmywanie.pl

Najwyższy poziom higieny w miejscach produkcji, przetwarzania i sprzedaży mięsa to absolutny must have. Nieodpowiednie warunki higieniczne mogą prowadzić do rozwoju niebezpiecznych bakterii i wirusów, zwiększając ryzyko powstawania chorób, a rosnąca świadomość konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności, którą kupują, podkreśla wagę tego zagadnienia. Wysoki poziom higieny w zakładzie mięsnym to także budowa zaufania do marki i lojalności klientów. Jednak dbałość o higienę w pracy to nie tylko kwestia zdrowia i zadowolenia klientów, ale także troska o pracowników. Czasy rozpaczliwego (i mało bezpiecznego) szorowania garnków oraz patelni drucianą gąbką na szczęście odeszły w niepamięć. Dzięki nowoczesnym technologiom, takim jak zmywarki gastronomiczne, zakłady mięsne mogą oszczędzić czas, energię i wodę, pozwalając skupić się na najważniejszych aspektach działalności, bez kompromisów w kwestii czystości i bezpieczeństwa.

Ekstremalna jakość, higieniczna czystość – profesjonalne zmywarki dla branży mięsnej

Aby zapewnić absolutnie, idealną higienę w zakładzie mięsnym, niezbędne jest wyposażenie go w profesjonalną zmywarkę posiadającą technikę zmywania dostosowaną do procesów zachodzących w pracy z mięsem. Najlepsze zmywarki gastronomiczne stworzone z myślą o potrzebach branży mięsnej nie tylko zapewniają najwyższy poziom higieny, a tym samym bezpieczeństwa, ale także są opłacalne oraz proste w obsłudze. Dokładnie te standardy spełniają maszyny Winterhalter. Do najcięższych zabrudzeń powstających w trakcie produkcji, obróbki i serwowania mięsa marka rekomenduje serię zmywarek UF.

Zmywarki gastronomiczne z serii UF a produkcja mięsa

Zmywarki z serii UF cechuje solidna konstrukcja, ogromna moc, doskonałe rezultaty zmywania i maksymalna higiena. Są to maszyny odpowiednie do zmywania różnorodnych typów naczyń w ekstremalnych warunkach. Niezależnie z jakim typem mięsa pracujesz, seria UF zapewni Ci możliwość wyboru maszyny w odpowiednim rozmiarze i typie. 

Oczywiście wybierając zmywarkę do przetwórstwa mięsa, należy dokładnie przeanalizować indywidualne potrzeby i wymagania zakładu, aby mieć pewność, że wybrany model zmywarki będzie je uwzględniał. W doborze optymalnej maszyny pomogą eksperci firmy Winterhalter. 

Najważniejsze korzyści z używania zmywarki gastronomicznej UF w zakładzie mięsnym

1. Nieskazitelna czystość naczyń i sztućców

Każdy, kto kiedykolwiek przygotowywał mięso w warunkach domowych bądź w pracy wie, jak trudno doczyścić naczynia z zaschniętego tłuszczu. Niejednokrotnie pozbycie się zabrudzeń z patelni czy garnka okazuje się niewystarczające, bo w naczyniach pozostaje jeszcze charakterystyczny zapach. Zmywarki Winterhalter zaprojektowane dla przetwórstwa mięsnego radzą sobie nie tylko z zapachem, ale także z najcięższymi zabrudzeniami zwłaszcza z tłuszczu i białka. Profesjonalne urządzenia poradzą sobie z domyciem wszystkiego, co jest używane w trakcie produkcji mięsa: narzędziami, garnkami i naczyniami kuchennymi, nożami, deskami do krojenia czy tacami ekspozycyjnymi. W przypadku zmywarek Winterhalter to nie tylko kwestia doboru ciśnienia wody, ale także specjalnych funkcji oraz wystarczająco silnych i skutecznych, a przy tym bezpiecznych preparatów do czyszczenia, które łączą bezpieczną dla zdrowia konsumentów chemię i specjalne enzymy rozpuszczające nawet najbardziej oporne zabrudzenia, które powstały podczas przetwórstwa mięsa.

2. Niezawodność urządzeń UF

Profesjonalna zmywarka gastronomiczna przeznaczona do zakładu mięsnego musi być trwała i niezawodna, by nie narażać ciągłości pracy. Seria UF marki Winterhalter została specjalnie zaprojektowana do mycia garnków i naczyń kuchennych w ekstremalnych warunkach. W przypadku najcięższych prac podczas produkcji mięsa UF dostępna jest z opcjonalnym systemem wstępnego namaczania »TurboZyme«. W celu rozpuszczenia zaschniętych i spieczonych zabrudzeń, przed rozpoczęciem właściwego cyklu można namoczyć przedmioty specjalnym środkiem zmiękczającym »Crust Cracker«. Zapewnia to optymalny rezultat zmywania w zakładzie mięsnym, a jednocześnie oszczędza czas i wysiłek. Ręczne mycie wstępne staje się łatwiejsze, a nawet można je całkowicie pominąć.

Wysokiej jakości materiały i solidne wykończenie sprawiają, że maszyna jest absolutnie niezawodna i wyjątkowo trwała. Gdyby jednak okazało się, że z jakichś przyczyn nie spełnia wymagań danego zakładu mięsnego, Winterhalter oferuje komfortowy czas gwarancji, doradztwo oraz serwis.

Przeczytaj także: Płyny do zmywarek gastronomicznych – dlaczego warto inwestować w dobrą chemię?

3. Wydajność produkcji mięsa

By pozostać konkurencyjnym, zakład mięsny musi zagwarantować swoim klientom najwyższą świeżość i jakość produktów, co gwarantuje codzienny ubój i bieżąca produkcja mięsa. By utrzymać jednak dobre tempo produkcji, zmywarka w zakładzie mięsnym powinna być w stanie umyć duże ilości naczyń i narzędzi w optymalnie krótkim czasie.

Urządzenie UF jest standardowo wyposażone w wysokowydajny system myjący wykonany ze stali nierdzewnej. Specjalna geometria ramienia myjącego i ciśnienie wody do 1 bara zapewniają optymalną wydajność mycia w całym wnętrzu maszyny. Regulacja ciśnienia wody „VarioPower” zapewnia dostosowanie ciśnienia mycia w taki sposób, aby dokładnie odpowiadał rzeczywistemu zabrudzeniu zmywanych przedmiotów. Rezultat: doskonale umyte garnki i przyrządy kuchenne oraz maksymalna higiena.

4. Wielkość zmywarek gastronomicznych

W branży gastronomicznej, dostosowanie rozmiaru zmywarki do potrzeb zakładu mięsnego ma kluczowe znaczenie. Niezależnie od tego czy reprezentujesz mały, średni bądź duży zakład mięsny, masarnię, a może po prostu lokal serwujący pyszne burgery, ważne jest, aby urządzenie było dopasowane do wymagań Twojego przedsiębiorstwa. Optymalny rozmiar zmywarki pozwoli efektywnie zarządzać zużyciem wody i energii, jednocześnie utrzymując ciągłość dostaw naczyń i narzędzi

W Winterhalter istnieje możliwość dopasowania zmywarki do rozmiaru najczęściej używanych naczyń, co pozwala zoptymalizować proces mycia i przyczynia się do efektywnego funkcjonowania zakładu mięsnego.

5. Łatwe w obsłudze urządzenie

Choć technika mycia naczyń i narzędzi należy do najbardziej zaawansowanych, zmywarki Winterhalter są bardzo łatwe w obsłudze. W praktyce oznacza to, że nie potrzebujesz marnować czasu na szkolenia pracowników, ani obawiać się, że możliwości maszyny nie zostaną w pełni wykorzystane. Możesz szybko przystąpić do pierwszego mycia. Po napełnieniu maszyna będzie gotowa do pracy w kilka minut: opcjonalnie można skonfigurować UF tak, aby zbiornik był napełniany bezpośrednio ciepłą wodą. Zmywarka jest zatem szybciej gotowa do pracy i zużywa mniej energii. Oczywiście to samo dotyczy zmiany wody w zbiorniku w trakcie dnia pracy.

Zmywarki serii UF posiadają ekrany dotykowe i przyciski szybkiego uruchomienia, są także wyposażone w wygodne składane drzwi. Wózek z koszem, który jest dostępny jako akcesorium, pozwala na szybkie zebranie i łatwy transport nieporęcznych i dużych naczyń. Przy maszynie kosz jest po prostu przesuwany bezpośrednio z wózka do wnętrza maszyny. Po umyciu wszystko można równie szybko posortować i odłożyć. Zapewniając optymalną pracę w zmywalni.

Ralf Buchmann poleca!

Nasi klienci często i chętnie polecają zmywarki serii UF. Ralf Buchmann, kierownik sklepu mięsnego „Buchmann” w Grünkraut łączy tradycyjne rzemiosło masarskie z najnowszą technologią i współczesnym zarządzaniem jakością. Uznaje w swoim sklepie tylko najwyższe standardy jakości, również dla techniki zmywania. Dlatego zdecydował się na zmywarkę do garnków i przyrządów kuchennych serii UF. To gwarantuje osiągnięcie doskonałych rezultatów zmywania oraz maksymalną higienę.

W sklepie mięsnym „Buchmann” codzienne produkowane są soczyste steki, kiełbasy i pyszne gotowane mięso. Każdy etap prac, od przyjęcia towarów poprzez przetwarzanie, pakowanie, magazynowanie i wysyłkę, podlega ścisłej kontroli jakości. Dzięki temu Ralf i jego pracownicy mogą zagwarantować swoim klientom świeżość i jakość.

Jeżeli obawiasz się, że zakup profesjonalnej zmywarki zbyt mocno obciąży Twój aktualny budżet, nie przejmuj się. Start-upy., punkty gastronomiczne z sezonowym handlem, franczyzobiorcy z całą flotą maszyn – każdy z klientów ma swoje własne wymagania, a tradycyjny zakup nie jest idealnym rozwiązaniem finansowym dla każdego. W związku z tym Winterhalter oferuje atrakcyjną formę wynajmu długoterminowego.  By poznać szczegóły oferty, wejdź na stronę www.wynajmjzmywarke.pl. Konsultanci marki chętnie posłuchają o potrzebach Twoich i Twojego biznesu, by zaproponować Ci maszynę, która spełni Twoje wymagania, zarówno te techniczne, jak i budżetowe.

Udostępnij artykuł
Tagi: , ,
Zobacz również:
Zmywarka kompaktowa GS630 wynajmij już od 556 PLN
sprawdź ofertę
Zmywarka podblatowa UC Series wynajmij już od 330 PLN
sprawdź ofertę
Zmywarka tunelowa PT Series wynajmij już od 739 PLN
sprawdź ofertę
Previous slide
Next slide