Zmywarka gastronomiczna UF w zakładzie mięsnym: 5 głównych korzyści

Udostępnij artykuł
Kobieta pracująca w zakładzie mięsnym - taniezmywanie.pl

Najwyższy poziom higieny w miejscach produkcji, przetwarzania i sprzedaży mięsa to absolutny must have. Nieodpowiednie warunki higieniczne mogą prowadzić do rozwoju niebezpiecznych bakterii i wirusów, zwiększając ryzyko powstawania chorób, a rosnąca świadomość konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności, którą kupują, podkreśla wagę tego zagadnienia. Wysoki poziom higieny w zakładzie mięsnym to także budowa zaufania do marki i lojalności klientów. Jednak dbałość o higienę w pracy to nie tylko kwestia zdrowia i zadowolenia klientów, ale także troska o pracowników. Czasy rozpaczliwego (i mało bezpiecznego) szorowania garnków oraz patelni drucianą gąbką na szczęście odeszły w niepamięć. Dzięki nowoczesnym technologiom, takim jak zmywarki gastronomiczne, zakłady mięsne mogą oszczędzić czas, energię i wodę, pozwalając skupić się na najważniejszych aspektach działalności, bez kompromisów w kwestii czystości i bezpieczeństwa.

Ekstremalna jakość, higieniczna czystość – profesjonalne zmywarki dla branży mięsnej

Aby zapewnić absolutnie, idealną higienę w zakładzie mięsnym, niezbędne jest wyposażenie go w profesjonalną zmywarkę posiadającą technikę zmywania dostosowaną do procesów zachodzących w pracy z mięsem. Najlepsze zmywarki gastronomiczne stworzone z myślą o potrzebach branży mięsnej nie tylko zapewniają najwyższy poziom higieny, a tym samym bezpieczeństwa, ale także są opłacalne oraz proste w obsłudze. Dokładnie te standardy spełniają maszyny Winterhalter. Do najcięższych zabrudzeń powstających w trakcie produkcji, obróbki i serwowania mięsa marka rekomenduje serię zmywarek UF.

Zmywarki gastronomiczne z serii UF a produkcja mięsa

Zmywarki z serii UF cechuje solidna konstrukcja, ogromna moc, doskonałe rezultaty zmywania i maksymalna higiena. Są to maszyny odpowiednie do zmywania różnorodnych typów naczyń w ekstremalnych warunkach. Niezależnie z jakim typem mięsa pracujesz, seria UF zapewni Ci możliwość wyboru maszyny w odpowiednim rozmiarze i typie. 

Oczywiście wybierając zmywarkę do przetwórstwa mięsa, należy dokładnie przeanalizować indywidualne potrzeby i wymagania zakładu, aby mieć pewność, że wybrany model zmywarki będzie je uwzględniał. W doborze optymalnej maszyny pomogą eksperci firmy Winterhalter. 

Najważniejsze korzyści z używania zmywarki gastronomicznej UF w zakładzie mięsnym

1. Nieskazitelna czystość naczyń i sztućców

Każdy, kto kiedykolwiek przygotowywał mięso w warunkach domowych bądź w pracy wie, jak trudno doczyścić naczynia z zaschniętego tłuszczu. Niejednokrotnie pozbycie się zabrudzeń z patelni czy garnka okazuje się niewystarczające, bo w naczyniach pozostaje jeszcze charakterystyczny zapach. Zmywarki Winterhalter zaprojektowane dla przetwórstwa mięsnego radzą sobie nie tylko z zapachem, ale także z najcięższymi zabrudzeniami zwłaszcza z tłuszczu i białka. Profesjonalne urządzenia poradzą sobie z domyciem wszystkiego, co jest używane w trakcie produkcji mięsa: narzędziami, garnkami i naczyniami kuchennymi, nożami, deskami do krojenia czy tacami ekspozycyjnymi. W przypadku zmywarek Winterhalter to nie tylko kwestia doboru ciśnienia wody, ale także specjalnych funkcji oraz wystarczająco silnych i skutecznych, a przy tym bezpiecznych preparatów do czyszczenia, które łączą bezpieczną dla zdrowia konsumentów chemię i specjalne enzymy rozpuszczające nawet najbardziej oporne zabrudzenia, które powstały podczas przetwórstwa mięsa.

2. Niezawodność urządzeń UF

Profesjonalna zmywarka gastronomiczna przeznaczona do zakładu mięsnego musi być trwała i niezawodna, by nie narażać ciągłości pracy. Seria UF marki Winterhalter została specjalnie zaprojektowana do mycia garnków i naczyń kuchennych w ekstremalnych warunkach. W przypadku najcięższych prac podczas produkcji mięsa UF dostępna jest z opcjonalnym systemem wstępnego namaczania »TurboZyme«. W celu rozpuszczenia zaschniętych i spieczonych zabrudzeń, przed rozpoczęciem właściwego cyklu można namoczyć przedmioty specjalnym środkiem zmiękczającym »Crust Cracker«. Zapewnia to optymalny rezultat zmywania w zakładzie mięsnym, a jednocześnie oszczędza czas i wysiłek. Ręczne mycie wstępne staje się łatwiejsze, a nawet można je całkowicie pominąć.

Wysokiej jakości materiały i solidne wykończenie sprawiają, że maszyna jest absolutnie niezawodna i wyjątkowo trwała. Gdyby jednak okazało się, że z jakichś przyczyn nie spełnia wymagań danego zakładu mięsnego, Winterhalter oferuje komfortowy czas gwarancji, doradztwo oraz serwis.

Przeczytaj także: Płyny do zmywarek gastronomicznych – dlaczego warto inwestować w dobrą chemię?

3. Wydajność produkcji mięsa

By pozostać konkurencyjnym, zakład mięsny musi zagwarantować swoim klientom najwyższą świeżość i jakość produktów, co gwarantuje codzienny ubój i bieżąca produkcja mięsa. By utrzymać jednak dobre tempo produkcji, zmywarka w zakładzie mięsnym powinna być w stanie umyć duże ilości naczyń i narzędzi w optymalnie krótkim czasie.

Urządzenie UF jest standardowo wyposażone w wysokowydajny system myjący wykonany ze stali nierdzewnej. Specjalna geometria ramienia myjącego i ciśnienie wody do 1 bara zapewniają optymalną wydajność mycia w całym wnętrzu maszyny. Regulacja ciśnienia wody „VarioPower” zapewnia dostosowanie ciśnienia mycia w taki sposób, aby dokładnie odpowiadał rzeczywistemu zabrudzeniu zmywanych przedmiotów. Rezultat: doskonale umyte garnki i przyrządy kuchenne oraz maksymalna higiena.

4. Wielkość zmywarek gastronomicznych

W branży gastronomicznej, dostosowanie rozmiaru zmywarki do potrzeb zakładu mięsnego ma kluczowe znaczenie. Niezależnie od tego czy reprezentujesz mały, średni bądź duży zakład mięsny, masarnię, a może po prostu lokal serwujący pyszne burgery, ważne jest, aby urządzenie było dopasowane do wymagań Twojego przedsiębiorstwa. Optymalny rozmiar zmywarki pozwoli efektywnie zarządzać zużyciem wody i energii, jednocześnie utrzymując ciągłość dostaw naczyń i narzędzi

W Winterhalter istnieje możliwość dopasowania zmywarki do rozmiaru najczęściej używanych naczyń, co pozwala zoptymalizować proces mycia i przyczynia się do efektywnego funkcjonowania zakładu mięsnego.

5. Łatwe w obsłudze urządzenie

Choć technika mycia naczyń i narzędzi należy do najbardziej zaawansowanych, zmywarki Winterhalter są bardzo łatwe w obsłudze. W praktyce oznacza to, że nie potrzebujesz marnować czasu na szkolenia pracowników, ani obawiać się, że możliwości maszyny nie zostaną w pełni wykorzystane. Możesz szybko przystąpić do pierwszego mycia. Po napełnieniu maszyna będzie gotowa do pracy w kilka minut: opcjonalnie można skonfigurować UF tak, aby zbiornik był napełniany bezpośrednio ciepłą wodą. Zmywarka jest zatem szybciej gotowa do pracy i zużywa mniej energii. Oczywiście to samo dotyczy zmiany wody w zbiorniku w trakcie dnia pracy.

Zmywarki serii UF posiadają ekrany dotykowe i przyciski szybkiego uruchomienia, są także wyposażone w wygodne składane drzwi. Wózek z koszem, który jest dostępny jako akcesorium, pozwala na szybkie zebranie i łatwy transport nieporęcznych i dużych naczyń. Przy maszynie kosz jest po prostu przesuwany bezpośrednio z wózka do wnętrza maszyny. Po umyciu wszystko można równie szybko posortować i odłożyć. Zapewniając optymalną pracę w zmywalni.

Ralf Buchmann poleca!

Nasi klienci często i chętnie polecają zmywarki serii UF. Ralf Buchmann, kierownik sklepu mięsnego „Buchmann” w Grünkraut łączy tradycyjne rzemiosło masarskie z najnowszą technologią i współczesnym zarządzaniem jakością. Uznaje w swoim sklepie tylko najwyższe standardy jakości, również dla techniki zmywania. Dlatego zdecydował się na zmywarkę do garnków i przyrządów kuchennych serii UF. To gwarantuje osiągnięcie doskonałych rezultatów zmywania oraz maksymalną higienę.

W sklepie mięsnym „Buchmann” codzienne produkowane są soczyste steki, kiełbasy i pyszne gotowane mięso. Każdy etap prac, od przyjęcia towarów poprzez przetwarzanie, pakowanie, magazynowanie i wysyłkę, podlega ścisłej kontroli jakości. Dzięki temu Ralf i jego pracownicy mogą zagwarantować swoim klientom świeżość i jakość.

Jeżeli obawiasz się, że zakup profesjonalnej zmywarki zbyt mocno obciąży Twój aktualny budżet, nie przejmuj się. Start-upy., punkty gastronomiczne z sezonowym handlem, franczyzobiorcy z całą flotą maszyn – każdy z klientów ma swoje własne wymagania, a tradycyjny zakup nie jest idealnym rozwiązaniem finansowym dla każdego. W związku z tym Winterhalter oferuje atrakcyjną formę wynajmu długoterminowego.  By poznać szczegóły oferty, wejdź na stronę www.wynajmjzmywarke.pl. Konsultanci marki chętnie posłuchają o potrzebach Twoich i Twojego biznesu, by zaproponować Ci maszynę, która spełni Twoje wymagania, zarówno te techniczne, jak i budżetowe.

Udostępnij artykuł
Zobacz również: